NIVH Panta Rhei

Docent aan het NIVH Panta Rhei.

In het afgelopen jaar hebben Constans Manganas, Willem Hagg en ik, hard gewerkt aan een nascholing instituut voor haptotherapeuten Panta Rhei. De nascholing cursussen gaan in het najaar van start. Onze doelgroep zijn afgestudeerde haptotherapeuten met minimaal 2 jaar praktijkervaring. Op onze website kun je veel meer lezen over
NIVHPanta Rhei.

 

Een taal erbij

Mijn beroepsvereniging VVH plaatsop haar web site interviews met cliënten over hun ervaringen. Zo kun je lezen wat er in een traject haptotherapie gebeurt, hoe dat ervaren wordt en hoe het geleerde in het dagelijks leven wordt toegepast. In de bijlage vertelt Christine hoe ze de individuele en groepssessies in onze praktijk heeft ervaren. Op de web site van de VVH vind je nog veel meer ervaringen.

https://haptotherapeuten-vvh.nl/clienten/ervaringen/interview-client-christine

Laat haptotherapeuten een handje helpen

Laat haptotherapeuten een handje helpen

Laat haptotherapeuten een handje helpen

Haptotherapie aanraking helpt.

Op het haptoforum op facebook stond dit bericht:
Vandaag vragen haptotherapeuten in een pagina vullende advertentie in de Volkskrant aan Hugo de Jonge of zij weer aan het werk mogen.
Haptotherapeuten zijn bij uitstek de professionals die nu kunnen helpen in de groeiende mentale en emotionele crisis. Hun kennis, ervaring, professionaliteit, veiligheid, affectief contact en bovenal 
hun kracht tot (het laten) verbinden is wat nu ontzettend hard nodig is.
Juist bij de klachten die nu spelen – eenzaamheid, vrijheidsbeperking, stress, onder- of overvraagd worden, frustratie, dreigende burn-out, gevoelens van controleverlies, verlies en rouw, gebrek aan 
nabijheid, aanraking en verbinding – kunnen haptotherapeuten mensen bijstaan.
Door te verbinden met de therapeut, word je uitgenodigd weer bewust te verbinden met jezelf.
Door de therapeut te laten naderen – letterlijk of figuurlijk – kan je voelen wat je wel/niet wilt, wat je nodig hebt, mist of verlangt. Er komt ruimte voor dat wat dwars zit, er komt ruimte voor ervaren en voelen.
Bewust hebben wat er in jou speelt, maakt dat het kan transformeren, of dat je opties krijgt om het te dragen…ipv het te bevechten of wegduwen. En dragen doet een ander beroep op je…dat voelt vaak lichter, veerkrachter, vitaler.
@hugodejonge wilt u nog eens zeer kritisch kijken naar deze beroepsgroep?
Zij kunnen een ontzettend waardevolle bijdrage leveren
in deze crisis…als u hen dat toestaat. Vele huidige cliënten kunnen in ieder geval sowieso niet wachten tot het weer zover is.
Zij missen deze specifieke hulpverlening ontzettend en ook zij krijgen het steeds zwaarder.
Het is tijd om breder te gaan kijken.
Laat haptotherapeuten een handje helpen!
Lees hier de ervaringen van andere met haptotherapie:https://laathaptotherapeuteneenhandjehelpen.nl/ervaringen-met-haptotherapie/
aanraking heelt

laat haptotherapeuten helpen de ggz lijsten weg te werken

Aanraking herstelt

Aanraking herstelt

Hoe houden we het thuiswerken vol

Hoe houden we het thuiswerken vol?

In onderstaand artikel wordt verteld wat het met ons doet als we gedurende langere tijd geen persoonlijke werkcontacten en ontmoetingen hebben. Lees het artikel dat is belangrijk voor je begrip van de situatie. Voel je dat de spanning en irritatie thuis toeneemt, maak een afspraak met mij. Haptonomie helpt je om je weer verbonden te voelen met jezelf en de wereld om je heen.

https://www.nrc.nl/nieuws/2020/10/23/zonder-persoonlijk-contact-worden-we-digitale-lopendebandwerkers-a4017218

Een extra kwalificatie om mensen voor hun werk te coachen en te begeleiden.

Vorige week de leergang arbeidsmarkt gedreven loopbaanprofessional afgerond aan de academie voor arbeidsmarkt communicatie. Mooie opleiding. Ik voel mij helemaal toegerust om mensen de weg te wijzen op de arbeidsmarkt. Een van de redenen om aan een haptotherapie traject te beginnen is vastlopen in een baan. Door het aanspreken van het voelend vermogen vinden mensen nieuwe wegen in hun carrière. Mijn nieuwe kennis van de arbeidsmarkt is een mogelijkheid hierbij. Neem contact op als je geïnteresseerd bent in mogelijke trajecten. info@haptotherapiedenhaag.nl
#haptonomie #haptotherapie en burnout #omgaan met druk#arbeidsmarkt #NLleertdoor #hetvoelengevoed

Nl.Leert door. Gratis ontwikkeladvies voor je loopbaan op basis van haptonomie

Nl. Leert door Gratis loopbaanadvies mbv haptonomie. Geef je op voor 1 december.

Goed voelen als basis voor veerkracht en vitaliteit.

In december is er plaats voor 5 gratis trajecten carrière coaching op haptonomische basis. Dit is mogelijk omdat het ministerie van Sociale Zaken hier subsidie voor beschikbaar heeft gesteld. Geschikt voor alle mensen die  zich willen of moeten oriënteren op een ontwikkeling traject. Ben je nieuwsgierig neem contact met ons op info@haptotherapiedenhaag.nl of bel met Wil van Tol op 0628614771

Wat komt er aan de orde:

Je voelen (tastzin) is een uitstekend kompas om te ervaren of de richting waar je naartoe wilt ook echt bij je past.  Vanuit een situatieschets, het verkennen van je vermogens , het profiel dat bij je past (je sterkte en zwaktes) en de mogelijkheden van de arbeidsmarkt ontwikkel je een toekomstplan. Met de toekomst voor ogen maken we een realistisch stappenplan.

Als we ons voelend vermogen gebruiken ontstaat vertrouwen in de te kiezen richting.

Geef je op voor 1 december, dan heb je de meeste kans dat je ook daadwerkelijk mee kan doen. In september waren de 22.000 trajecten binnen mum van tijd vergeven. Tijdens het NL.leertdoor traject heb je tussen de sessies door veel onderzoek werk te doen. We sluiten het traject af met een ontwikkelplan.

Je kunt ook kijken op de web-site van de het ministerie van sociale-zaken.: https://www.uitvoeringvanbeleidszw.nl 

VVh Corona maatregelen

Covid-19 Maatregelen

Vanaf 11 mei mogen we elkaar weer ontmoeten in de praktijk.

Op 6 mei heeft premier Rutte aangekondigd dat de contactberoepen hun deuren weer  mogen openen als we ons aan de volgende afspraken houden.

Kom niet naar je afspraak als..

Kom niet als…

  • je neusverkouden bent, benauwdheid voelt, of een hogere temperatuur hebt dan 38 graden.
  • als je een of meer van deze symptomen ziet bij een huisgenoot.
  • als er in de afgelopen 14 dagen bij een van jullie Corona is vastgesteld of als je contact hebt gehad met iemand met Corona.

We spreken af zodra je weer beter bent of 14 dagen in quarantaine bent geweest. Informeer je ook  via www.rivm.nl

Als je om bovengenoemde redenen je de afspraak op het laatste moment afzegt, kan je kosteloos annuleren en krijg je geen rekening.

Planning van een nieuwe afspraak:Lees verder