Samenwerking in de Praktijk

Sinds 2006 ben ik verbonden aan de Academie voor Haptonomie in Doorn. Cursisten van de haptotherapieopleiding kunnen leertherapie volgen en ik bied cursisten de kans om een meeloop-stage te volgen. Dat betekent dat er soms een cursist meekijkt met een sessie, maar er wordt altijd ruim van tevoren toestemming voor gevraagd.

In mijn praktijk werk ik graag samen met andere kundige haptotherapeuten. Wij therapeuten zijn niet allemaal hetzelfde. Gelukkig niet! We hebben verschillende achtergronden en specialisaties. We hebben een eigen kijk op ons vak. Juist daardoor kunnen we elkaar inspireren en onze dienstverlening optimaliseren.

Frans van Nieuwmegen is sinds oktober met pensioen. ik dank Frans voor de jarenlange fijne samenwerking. Als de corona maatregelen het toelaten gaan Frans en ik nog wel samen de cursus  ” Het voelen gevoed samen begeleiden”.

Nieuwe collega’s

Jan Chris Kuipers werkt op woensdagochtend in de praktijk.

ECHT contact voor rust, ruimte & vitaliteit

Door haptotherapie leer je weer contact maken met je gevoel, daarbij is het lichaam je kompas. Dit zorgt voor rust, ruimte en vitaliteit in zowel je lijf als je hoofd. Dat is waar het voor mij in de kern om draait. Ik ben Jan Chris Kuipers, geregistreerd haptotherapeut en de naam van mijn praktijk is ECHT haptonomie & coaching en is gevestigd in Den Haag en Gouda.

ECHT iets voor mannen

Haptotherapie is geschikt voor iedereen die bewust wil voelen, maar zeker ook voor mannen. Het is voor mannen een heel concrete en makkelijke manier om contact te maken met hun gevoelsleven. Een mooie stap naar man zijn, maar óók gevoelig en kwetsbaar durven zijn. Dat is iets anders dan ‘soft’ of ‘zweverig, haptotherapie is juist heel concreet. Ik ondersteun mannen ook graag bij emotionele problemen rond geboorte en het starten van een gezin. Daarbij kun je denken aan een postnatale depressie of omgaan met de druk van zwanger worden (via bijvoorbeeld een IVF-traject). Ik ben ook jongerencoach en werk graag met jongeren, jongvolwassenen en starters. Met professionals, ondernemers, managers en topsporters werk ik via personal coaching aan hun persoonlijke ontwikkeling, leiderschap en authenticiteit.

ECHT contact

Mijn brandstof en energie haal ik uit het ECHTe contact met cliënten.  Daarin ben ik oprecht, gevoelig, betrokken en duidelijk. En ook resultaatgericht, omdat cliënten ook echt vooruitgang willen ervaren. Juist mijn achtergrond in marketing en sport helpt vaak om anders naar cliënten en hun klachten te kijken. Lees op mijn site de ervaringen van mijn cliënten.

Welkom zonder oordeel!

Je bent van harte welkom! Maak vandaag nog een afspraak voor een GRATIS kennissmakingsgesprek   of bel +31655742808

Meer informatie over Jan Chris Kuipers vind je hier

Suzanne snippe

Nieuw in januari 2022

Ik ben Suzanne Snippe, Verloskundige (niet praktiserend) en Haptotherapeut. Ik werk in Rijswijk (Zuid-Holland) en vanaf 1 januari 2022 op de dinsdagochtend  ook in Den Haag.

In 1998 ben ik afgestudeerd als verloskundige in Rotterdam. Ik heb in meerdere praktijken in Leidschendam, Den Haag en Pijnacker als waarneemster ervaring opgedaan tijdens hele drukke tijden in 1998 en 1999.

Vanaf februari 2001 heb ik 18 maanden als verloskundige vrijwilliger gewerkt in Nigeria en heb ik traditionele vroedvrouwen getraind. Daarnaast heb ik gewerkt aan het opzetten en trainen van Hiv- en Aidsvoorlichters voor de lokale bevolking in de binnenlanden.

Vanaf 2003 ben ik als partner in de maatschap voor verloskundigen in Pijnacker-Nootdorp komen werken en heb ik met veel plezier veel Pijnackerse- en Nootdorpse ouders mogen begeleiden tijdens de zwangerschap, bevalling en kraambed. In 2010 ben ik gestart met de opleiding tot Haptotherapeut in Doorn en in 2015 heb ik mijn diploma gehaald.

Op 1 december 2014 ben ik gestopt met fulltime werken als verloskundige en ben ik me gaan richten op het opzetten van mijn haptonomie praktijk- Tastbaar Haptonomie, waar ik naast haptotherapie, ook zwangeren en hun partners op haptonomische basis begeleid. In deze begeleiding komen mijn oude en nieuwe vakgebied op een mooie manier samen.

Vanaf 1 februari 2017 werk ik samen met mijn collega haptotherapeut Tilly Spoor in Rijswijk. Ik heb me nageschoold in trauma en PTSS en in ‘Haptonomie in relatie tot het familie-systeem’.

Vanaf 1 januari 2022 komt er een nieuwe stap bij en ga ik ook bij collega Wil van Tol in Den Haag werken. Ik kijk uit naar onze samenwerking!

Meer informatie over Suzanne Snippe vind je hier