Samenwerking in de Praktijk

Sinds 2006 ben ik verbonden aan de Academie voor Haptonomie in Doorn. Cursisten van de haptotherapieopleiding kunnen leertherapie volgen en ik bied cursisten de kans om een meeloop-stage te volgen. Dat betekent dat er soms een cursist meekijkt met een sessie, maar er wordt altijd ruim van tevoren toestemming voor gevraagd.

In mijn praktijk werk ik graag samen met andere kundige haptotherapeuten. Wij therapeuten zijn niet allemaal hetzelfde. Gelukkig niet! We hebben verschillende achtergronden en specialisaties. We hebben een eigen kijk op ons vak. Juist daardoor kunnen we elkaar inspireren en onze dienstverlening optimaliseren.

Frans van Nieuwmegen is sinds oktober met pensioen. ik dank Frans voor de jarenlange fijne samenwerking. Als de corona maatregelen het toelaten gaan Frans en ik nog wel samen de cursus  ” Het voelen gevoed samen begeleiden”.

Collega’s

 

Reinier Reijngoud is aan zijn afstudeer jaar bezig aan de academie voor haptonomie in Doorn. Praktijk ervaring doet hij hier in de praktijk op en volop bij het revalidatiecentrum Drechtsteden in Dordrecht. In een multidisciplinair team leert hij de kneepjes van het therapeutenvak. Reinier zijn achtergrond is in de muziek.

 

 

Reinier Reijngoud

 

Hier stelt Reinier zichzelf voor

Ik ben Reinier Reijngoud, haptotherapeut i.o. Sinds september 2023 werk ik in de praktijk van Wil van Tol bij Haptotherapie Den Haag. Daarnaast ben ik sinds oktober 2023 werkzaam als haptotherapeut bij Revalidatiecentrum Drechtstede, waar ik samenwerk in een multidisciplinair team bij de behandeling van patiënten met chronische pijn.

Van huis uit ben ik violist, waarbij ik optredens gaf zowel binnen als buiten Nederland. Sinds mijn zesde levensjaar zijn de viool en muziek maken voor mij essentiële manieren geweest om contact te leggen met mijn emoties en gevoelens, en de viool heeft altijd gediend als het instrument om deze emoties over te brengen op anderen. Ondanks de prachtige momenten en ervaringen die ik op het podium heb gehad, heb ik ook de impact ervaren van spanning en druk op zowel mijn fysieke als mentale welzijn.

Muziek maken, net als eigenlijk alles in het leven, vraagt om een balans tussen ons denken en ons lichaam. Onder de druk om te presteren merkte ik dat ik steeds meer leefde vanuit mijn hoofd, waarbij ik de signalen van mijn lichaam negeerde over hoe ik me werkelijk voelde. Hierdoor raakte ik het contact met mezelf kwijt en verloor ik mijn vreugde in het maken van muziek.

Haptotherapie, en later mijn opleiding tot haptotherapeut, heeft me opnieuw bewust gemaakt van de diverse sensaties die voelbaar zijn in mijn lichaam, zowel de plezierige als de minder plezierige. Dit heeft me geholpen om weer te leren luisteren naar en te begrijpen wat mijn lichaam me eigenlijk probeert te vertellen. Het vermogen om te voelen zonder oordeel heeft geleid tot een grotere balans in de keuzes die ik maak en de richting die ik op wil gaan. Het heeft me veerkrachtiger gemaakt in tijden van tegenslag en heeft geleid tot een toename van vitaliteit en levenslust.

Tussen 2019 en mei 2023 heb ik aan de Academie voor Haptonomie in Doorn de opleiding tot haptotherapeut gevolgd. Momenteel richt ik me op de afstudeerfase die ik naar verwachting medio 2024 zal afronden. Na mijn afstuderen ben ik van plan om me te registreren als GZ-haptotherapeut. Gedurende deze periode hanteer ik een tarief per sessie dat lager ligt dan gebruikelijk.

Ben je geïnteresseerd in het ervaren van wat haptotherapie voor jou kan betekenen? Dan nodig ik je uit om contact met me op te nemen, zodat we samen kunnen onderzoeken wat de mogelijkheden zijn.

Reinier Reijngoud

reinier7@startmail.com

 

Suzanne haptotherapeut in Rijswijk en eenhaag

tastbaar haptomie

Ik ben Suzanne Snippe, Verloskundige (niet praktiserend) en Haptotherapeut. Ik werk in Rijswijk (Zuid-Holland) en vanaf 1 januari 2022 op de dinsdagochtend  ook in Den Haag.

In 1998 ben ik afgestudeerd als verloskundige in Rotterdam. Ik heb in meerdere praktijken in Leidschendam, Den Haag en Pijnacker als waarneemster ervaring opgedaan tijdens hele drukke tijden in 1998 en 1999.

Vanaf februari 2001 heb ik 18 maanden als verloskundige vrijwilliger gewerkt in Nigeria en heb ik traditionele vroedvrouwen getraind. Daarnaast heb ik gewerkt aan het opzetten en trainen van Hiv- en Aidsvoorlichters voor de lokale bevolking in de binnenlanden.

Vanaf 2003 ben ik als partner in de maatschap voor verloskundigen in Pijnacker-Nootdorp komen werken en heb ik met veel plezier veel Pijnackerse- en Nootdorpse ouders mogen begeleiden tijdens de zwangerschap, bevalling en kraambed. In 2010 ben ik gestart met de opleiding tot Haptotherapeut in Doorn en in 2015 heb ik mijn diploma gehaald.

Op 1 december 2014 ben ik gestopt met fulltime werken als verloskundige en ben ik me gaan richten op het opzetten van mijn haptonomie praktijk- Tastbaar Haptonomie, waar ik naast haptotherapie, ook zwangeren en hun partners op haptonomische basis begeleid. In deze begeleiding komen mijn oude en nieuwe vakgebied op een mooie manier samen.

Vanaf 1 februari 2017 werk ik samen met mijn collega haptotherapeut Tilly Spoor in Rijswijk. Ik heb me nageschoold in trauma en PTSS en in ‘Haptonomie in relatie tot het familie-systeem’.

Vanaf 1 januari 2022 komt er een nieuwe stap bij en ga ik ook bij collega Wil van Tol in Den Haag werken. Ik kijk uit naar onze samenwerking!

Meer informatie over Suzanne Snippe vind je hier