Samenwerking in de Praktijk

Sinds 2006 ben ik verbonden aan de Academie voor Haptonomie in Doorn. Cursisten van de haptotherapieopleiding kunnen leertherapie volgen en ik bied cursisten de kans om een meeloop-stage te volgen. Dat betekent dat er soms een cursist meekijkt met een sessie, maar er wordt altijd ruim van tevoren toestemming voor gevraagd.

In mijn praktijk werk ik graag samen met andere kundige haptotherapeuten. Wij therapeuten zijn niet allemaal hetzelfde. Gelukkig niet! We hebben verschillende achtergronden en specialisaties. We hebben een eigen kijk op ons vak. Juist daardoor kunnen we elkaar inspireren en onze dienstverlening optimaliseren.

Frans van Nieuwmegen is sinds oktober met pensioen. ik dank Frans voor de jarenlange fijne samenwerking. Als de corona maatregelen het toelaten gaan Frans en ik nog wel samen de cursus  ” Het voelen gevoed samen begeleiden”.

Collega’s

 

Reinier Reijngoud is aan zijn afstudeer jaar bezig aan de academie voor haptonomie in Doorn. Praktijk ervaring doet hij hier in de praktijk op en volop bij het revalidatiecentrum Drechtsteden in Dordrecht. In een multidisciplinair team leert hij de kneepjes van het therapeutenvak. Reinier zijn achtergrond is in de muziek.

 

 

Reinier Reijngoud

 

Hier stelt Reinier zichzelf voor
Sinds 2019 studeer ik aan de Academie voor Haptonomie in Doorn. .Na een aantal stages te hebben gevolgd bij verschillende haptotherapeuten ben ik vorig jaar begonnen met het geven van behandelingen aan proefcliënten in de praktijk van Wil van Tol. van Heutszstraat 141, Dit geeft mij de gelegenheid om mijn opgedane kennis in praktijk te brengen en te ervaren hoe het is om, na veel geoefend te hebben met medestudenten, te werken met cliënten met allerlei soorten hulpvragen. vanaf september 2023 werk ik als (nog) niet geregistreerd haptotherapeut. In 2024 hoop ik mij te kunnen registreren als gz haptotherapeut.

Voor ik begon met mijn opleiding tot haptotherapeut was ik professioneel violist en gaf ik concerten in binnen- en buitenland. Vanaf mijn 6e zijn de viool en muziek voor mij een belangrijke manier geweest om contact te maken en emoties te voelen en over te brengen. Hiermee heb ik hele mooie en dierbare ervaringen mogen beleven maar daarnaast ook ervaren wat spanning en druk kunnen doen met hoe je je voelt, zowel fysiek als mentaal.
Muziek maken (en eigenlijk alles in het leven) doe je met je hele lichaam, maar door de spanning van het ‘moeten’ presteren ging ik teveel in mijn hoofd zitten en negeerde ik de signalen van mijn lichaam over hoe het eigenlijk met mij ging. Het gevolg was dat ik niet lekker meer in mijn vel zat en geen lol meer beleefde in het maken van muziek.

Door in die periode zelf haptotherapie te volgen ben ik me weer bewust geworden wat er allemaal voelbaar is in mijn lichaam, zowel de fijne als minder fijne gevoelens, en heb ik geleerd hiernaar te luisteren en wat het me eigenlijk te vertellen heeft. Door nu niet alleen mijn denken te volgen maar ook lichamelijk te voelen wat er speelt kunnen denken en voelen samen richting geven in de keuzes die ik maak in het leven en in het contact met anderen. Het resultaat is dat het plezier in het leven en de muziek weer terug zijn en ik veel veerkrachtiger ben in het omgaan met lastigere situaties.
Door dit herontdekken van contact maken met mijn lichaam en gevoelsleven ben ik zo enthousiast geworden dat ik een paar jaar geleden gestart ben met de opleiding tot haptotherapeut en nu met veel plezier ben begonnen aan de laatste fase van de opleiding.

Heb je interesse om te ervaren wat haptotherapie voor jou zou kunnen betekenen dan kun je contact met me opnemen om samen te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Reinier Reijngoud
Reinier7@startmail.com

Suzanne haptotherapeut in Rijswijk en eenhaag

tastbaar haptomie

Ik ben Suzanne Snippe, Verloskundige (niet praktiserend) en Haptotherapeut. Ik werk in Rijswijk (Zuid-Holland) en vanaf 1 januari 2022 op de dinsdagochtend  ook in Den Haag.

In 1998 ben ik afgestudeerd als verloskundige in Rotterdam. Ik heb in meerdere praktijken in Leidschendam, Den Haag en Pijnacker als waarneemster ervaring opgedaan tijdens hele drukke tijden in 1998 en 1999.

Vanaf februari 2001 heb ik 18 maanden als verloskundige vrijwilliger gewerkt in Nigeria en heb ik traditionele vroedvrouwen getraind. Daarnaast heb ik gewerkt aan het opzetten en trainen van Hiv- en Aidsvoorlichters voor de lokale bevolking in de binnenlanden.

Vanaf 2003 ben ik als partner in de maatschap voor verloskundigen in Pijnacker-Nootdorp komen werken en heb ik met veel plezier veel Pijnackerse- en Nootdorpse ouders mogen begeleiden tijdens de zwangerschap, bevalling en kraambed. In 2010 ben ik gestart met de opleiding tot Haptotherapeut in Doorn en in 2015 heb ik mijn diploma gehaald.

Op 1 december 2014 ben ik gestopt met fulltime werken als verloskundige en ben ik me gaan richten op het opzetten van mijn haptonomie praktijk- Tastbaar Haptonomie, waar ik naast haptotherapie, ook zwangeren en hun partners op haptonomische basis begeleid. In deze begeleiding komen mijn oude en nieuwe vakgebied op een mooie manier samen.

Vanaf 1 februari 2017 werk ik samen met mijn collega haptotherapeut Tilly Spoor in Rijswijk. Ik heb me nageschoold in trauma en PTSS en in ‘Haptonomie in relatie tot het familie-systeem’.

Vanaf 1 januari 2022 komt er een nieuwe stap bij en ga ik ook bij collega Wil van Tol in Den Haag werken. Ik kijk uit naar onze samenwerking!

Meer informatie over Suzanne Snippe vind je hier