Profiel

Wil van Tol

Na de Sociale Academie werkte ik in een buurthuis, een gezinsvervangend huis en in het wijkopbouwwerk. Ik vond het een uitdaging om creatieve en sociale activiteiten te ontwikkelen voor kinderen, jongeren en volwassenen. Hen zo te laten ontdekken hoe ze hun leven zinvoller en betekenisvoller konden maken.

Vanaf 1976 studeerde, werkte en woonde ik in Den Haag. Mijn opvoeding , mensen en mijn omgeving, de ruimte hebben invloed gehad op mijn ontwikkeling.

In 1990 kwam ik – letterlijk – in aanraking met de haptonomie. Ik ontdekte een nieuwe taal, de taal van het gevoel. De rijkdom en subtiliteit van ons gevoel en de mogelijkheden die het ons geeft om ons uit te drukken, vervult mij nog altijd met grote verwondering. Via diverse opleidingen* aan de Academie voor Haptonomie in Doorn werd ik haptotherapeut. Inmiddels heb ik twintig jaar ervaring in het vak. Nog steeds werk ik graag met mensen van alle leeftijden. In elke volwassene zijn de ervaringen van baby, kind en jongere verankerd. Iedereen beschikt over een gevoelsmatige eigen-wijsheid. Door die eigen-wijsheid heeft de mens een aangeboren gevoel voor goede ervaringen en minder goede ervaringen.

Zien hoe mensen deze eigen-wijsheid terugvinden en daaraan trouw blijven, is elke keer weer boeiend en levert zeker een grote bijdrage aan een succesvolle begeleiding.

Scholing en specialisaties

Ik heb de afgelopen jaren regelmatig nascholingen gevolgd.

  • Specialisatie Haptonomie en stem (2001)
  • Specialisatie Kinderhaptotherapie (2002-2003)
  • Leefstijltrainig voor haptotherapeuten bij het Landelijk Trainings Centrum van Achmea in Dalfsen
  • Haptotherapeutische relatietherapie (2004 – 2006)
  • Studie Netwerk Haptotherapie (2008 – heden)
  • CIRDH Centre international de recherche et développement de l’haptonomie Frankrijk ,
  • Colloqium ontwikkelingen in de haptonomie (2008, 2009, 2010, 2013, 2014)
  • Medische Basis kennis (2011)
  • Nascholing psychopathologie (2013)
  • Medische Basiskennis (2016)
  • Masterclass met Ted Troost, Willem Pollman en Eric Elbers (2017)

 

Malieveld

Het Malieveld, ruimte voor de stad en het land

Het malieveld in Den haag is een prachtige open ruimte. Het is geen dag hetzelfde, er wordt opgebouwd en afgebroken. Er worden feestjes gevierd, festivals georganiseerd. Protest bijeenkomsten acties gevoerd en herdacht.

Bankastraat/ Bankaplein

Bankastraat- Den Haag

Als je bovenaan de Bankastraat staat, kan je de stad goed overzien. Wat je niet goed kan zien is hoe de wegloopt en welke obstakels je nog tegen komt.

Samenwerking in de Praktijk

Sinds 2006 ben ik verbonden aan de Academie voor Haptonomie in Doorn. Cursisten van de haptotherapieopleiding kunnen leertherapie volgen en ik bied cursisten de kans om een meeloop-stage te volgen. Dat betekent dat er soms een cursist meekijkt met een sessie, maar er wordt altijd ruim van tevoren toestemming voor gevraagd.

In mijn praktijk werk ik graag samen met andere kundige haptotherapeuten. Wij therapeuten zijn niet allemaal hetzelfde. Gelukkig niet! We hebben verschillende achtergronden en specialisaties. We hebben een eigen kijk op ons vak. Juist daardoor kunnen we elkaar inspireren en onze dienstverlening optimaliseren.

Op dit moment werken Suzanne Snippe en Jan Chris Kuipers in de praktijk. Meer informatie over hen vind u op de homepage