Reinier Reijngoud

Reinier Reijngoud Haptotherapeut i.o.

 

Reinier Reijngoud is aan zijn afstudeer jaar bezig aan de academie voor haptonomie in Doorn. Praktijk ervaring doet hij hier in de praktijk op en volop bij het revalidatiecentrum Drechtsteden in Dordrecht. In een multidisciplinair team leert hij de kneepjes van het therapeutenvak. Reinier zijn achtergrond is in de muziek.

Hier stelt Reinier zichzelf voor
Sinds 2019 studeer ik aan de Academie voor Haptonomie in Doorn en begin vanaf september 2022 aan mijn laatste onderwijsjaar.

Na een aantal stages te hebben gevolgd bij verschillende haptotherapeuten ben ik dit voorjaar begonnen met het geven van behandelingen aan proefcliënten in de praktijk van Wil van Tol. van Heutszstraat 141, Dit geeft mij de gelegenheid om mijn opgedane kennis in praktijk te brengen en te ervaren hoe het is om, na veel geoefend te hebben met medestudenten, te werken met cliënten met allerlei soorten hulpvragen.

Voor ik begon met mijn opleiding tot haptotherapeut was ik professioneel violist en gaf ik concerten in binnen- en buitenland. Vanaf mijn 6e zijn de viool en muziek voor mij een belangrijke manier geweest om contact te maken en emoties te voelen en over te brengen. Hiermee heb ik hele mooie en dierbare ervaringen mogen beleven maar daarnaast ook ervaren wat spanning en druk kunnen doen met hoe je je voelt, zowel fysiek als mentaal.
Muziek maken (en eigenlijk alles in het leven) doe je met je hele lichaam, maar door de spanning van het ‘moeten’ presteren ging ik teveel in mijn hoofd zitten en negeerde ik de signalen van mijn lichaam over hoe het eigenlijk met mij ging. Het gevolg was dat ik niet lekker meer in mijn vel zat en geen lol meer beleefde in het maken van muziek.

Door in die periode zelf haptotherapie te volgen ben ik me weer bewust geworden wat er allemaal voelbaar is in mijn lichaam, zowel de fijne als minder fijne gevoelens, en heb ik geleerd hiernaar te luisteren en wat het me eigenlijk te vertellen heeft. Door nu niet alleen mijn denken te volgen maar ook lichamelijk te voelen wat er speelt kunnen denken en voelen samen richting geven in de keuzes die ik maak in het leven en in het contact met anderen. Het resultaat is dat het plezier in het leven en de muziek weer terug zijn en ik veel veerkrachtiger ben in het omgaan met lastigere situaties.
Door dit herontdekken van contact maken met mijn lichaam en gevoelsleven ben ik zo enthousiast geworden dat ik een paar jaar geleden gestart ben met de opleiding tot haptotherapeut en nu met veel plezier ben begonnen aan de laatste fase van de opleiding.

Heb je interesse om te ervaren wat haptotherapie voor jou zou kunnen betekenen dan kun je contact met me opnemen om samen te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Reinier Reijngoud
reinier7@icloud.com

Geplaatst in Geen categorie.