Haptonomische zwangerschapsbegeleiding

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding

Als jullie contact maken met jullie ongeboren kind kun je een gevoelsmatige band opbouwen. De tastzin van zo’n kleintje is al vroeg heel goed ontwikkeld. Als je je handen liefdevol en ‘luisterend’ op de buik legt, dan nestelt het kindje zich in je handen. Met liefdevolle aanrakingen maken jullie je kindje duidelijk dat het welkom is. “Je mag er zijn”, is de boodschap.

Je kindje groeit en voelt zich het fijnst als het in het midden van de schoot ligt. De vader leert hoe hij zijn vrouw kan helpen bij het vinden van de goede lichaamshouding. Dan kan het zijn dat, door zijn aanwijzingen, haar buik verzacht en ontspant. Zo krijgt jullie kind alle ruimte die het nodig heeft. De moeder leert hoe ze moet luisteren naar haar lichaam en de pijn van de weeën tegemoet kan treden. De vader leert hoe hij zijn vrouw door de pijn kan ‘gidsen’. Van belang is dat de moeder haar bekkenbodem kan verzachten en openen, zodat het kindje geboren kan worden als de tijd daar is.

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding is bedoeld voor beide ouders. De begeleiding bestaat uit zes bijeenkomsten: vijf voor de geboorte en één ongeveer zes weken erna. De begeleiding begint rond de 20e week van de zwangerschap.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]